De Brouwers

De Brouwers

In de lente van 2014 vinden vijf personen elkaar, waar de één al een geruime tijd hobby brouwer is, één eigenaar is van een slijterij, twee restaurant eigenaren en een brouwers zoon, met dezelfde droom, een eigen bier op de markt zetten.

Van een biertje op de markt zetten kwam al snel de ambitie om een microbrouwerij te realiseren. De zoektocht naar een geschikte locatie leidde de vijf bierliefhebber naar het oudste nog bewoonbare kruisherenklooster van Nederland in het naburige Sint Agatha.

In 2016 is besloten om van Toebes een commerciële brouwerij te maken, door de ontwikkeling van de verschillende bieren, maar ook in volume, afzet en naamsbekendheid genereren zal naam willen vestigen in regio Land van Cuijk en in heel Nederland.

In 2023 is besloten op zoek te gaan naar een andere locatie die (nog) meer past bij de toekomstvisie van Toebes.

De kwaliteiten van de vijf brouwers vullen elkaar goed aan. Iedereen heeft een specialiteit die de ander minder bezit waardoor deze unieke combinatie het optimale uit de brouwerij haalt.

Door dat één ieder een groot divers netwerk heeft, is het bereik en de zogenaamde sympathie, de gunfactor, enorm groot.

Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om uit een grote enthousiaste groep van vrijwilligers te putten. Samen met hen werken wij aan de gestage groei van Toebes Brabantbier.