Onze jongens!

Onze ondekking, onze trots, onze jongens. Toebes Bieren presenteert u:
D’N URSTE

Het eerste bier dat Toebes op de markt bracht.
Het is een amberkleurig bier. De smaak is bitterig tot bitter en licht fruitig.
Geen van deze smaken is overheersend.
WITTE NIE

Het is een lekker Tarwebier, fris met lichte citrus tonen.Gehopt met cascade.
WA DENK’TE

Bieren uit de “wa denk’te” serie zijn verrasend, uniek en ambachtelijk.
Deze bieren maken wij eenmalig en in kleine badges.
Laat je bevinding achter op onze facebookpagina
BUMKE

Een donker bier gelagerd op sherry hout, met een diep roodbruine kleur en een geur van rozijnen en toetsen van karamel en gebrande mouten.
TRIPELKE

Een goudkleurig moutig bier met toetsen van koriander en sinaasappel.
KWADRUPPEL

Een donker moutig bier met toetsen van karamel.

Meer Toebes

EEN UNIEKE SAMENWERKING

Hoe ogenschijnlijk heel verschillende organisaties toch een manier vinden om samen te werken. Wat heeft bierbrouwen met de biologische Tuin van Verdeliet te maken?
Toch is er een leuk idee ontstaan…….
Vroeger werd bier verkocht per krat. Dat was letterlijk een houten krat. Hoe mooi is het om een ambachtelijk bier als Toebesbier te kunnen presenteren in een ambachtelijk gemaakte krat.
Een unieke samenwerking is geboren.
Toebesbier wordt helemaal met hand vervaardigd door vijf brouwers. Dit zijn Rene Thomassen, Bob Thomassen, Ronald Zeelen, Paul Van De Boom en Guus Arts. Het wordt gebrouwen in een bijgebouw op het terrein van het Klooster van Sint Agatha. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Sint Aegten ter behoud van het cultuurbezit der orde Kruisheren

Het kistje is gemaakt door Wereldtuin Verdeliet met duurzaam hout van het plafond uit de Sint Jozefkerk in Cuijk. De kerk kreeg een andere bestemming en werd omgebouwd tot een multifunctionele accommodatie voor de wijk De Valuwe. Kepser Pro-Metaal BV maakte de mal/sjabloon voor het logo Toebesbier. Wereldtuin Verdeliet is een regionale groene en sociale ontmoetingsplek in de Valuwe in Cuijk. Waar we samenwerken aan een gezonde bodem én voeding, mensen hun talenten en mogelijkheden inzetten en leren van elkaar. De diversiteit tussen mensen maakt het omgaan met elkaar zo boeiend en leerzaam en dit geldt in feite ook voor de natuur. Het motto is dan ook: Doen, delen en beleven.

www.verdeliet.nl
Facebook Verdeliet