Graag je aandacht

Beste bierliefhebbers,

Met een bezorgd hart en een dringende oproep richten wij ons tot jullie namens de Toebesbrouwerij, gevestigd in het prachtige klooster van Sint Agatha. In 2014 opgericht door vijf vrienden/bierliefhebbers, wordt onze brouwerij met grote toewijding gerund samen met een stel zeer betrokken vrijwilligers. Ons doel is om een prachtig ambachtelijk bier te brouwen dat geliefd is in onze regio.

Om onze brouwerij in de toekomst voort te zetten, zien wij ons momenteel voor enkele grote uitdagingen geplaatst. Als gevolg van beperkingen op onze huidige locatie zijn we niet in staat om onze financieel gezonde vrijwilligersorganisatie te continueren. Dit bedreigt ons vermogen om ons tienjarig jubileum te halen.

Daarom doen wij een dringend beroep op jullie allemaal. We hebben een nieuwe locatie nodig waar we met onze betrokken vrijwilligers kunnen blijven voortbestaan. Als jij, of iemand die je kent, een geschikte locatie weet waar we onze brouwerij kunnen voortzetten, bij voorkeur in Cuijk of directe omgeving, dan is jouw hulp van onschatbare waarde. We hebben een plek nodig waar we onze bieren kunnen blijven brouwen en onze passie kunnen delen met de gemeenschap.

De Toebesbrouwerij is een brouwerij die op een heel kleine schaal en met veel handwerk craftbieren brouwt zoals onze Toebes Tripelke , Toebes Blonde Agaath, Toebes Kwadruppel en natuurlijk al zes jaar het kloosterbier 1371 van het Kruisherenklooster in Sint Agatha. We zijn al 8 jaar actief in de gemeente Land van Cuijk en we willen dat graag blijven doen. Maar zonder een nieuwe locatie staan we voor een onzekere toekomst.

Wij doen een dringend beroep op jullie om ons te helpen bij het vinden van een geschikte plek. Misschien ken je een leegstaand gebouw met een ruimte van ongeveer 250m2 waar voorzieningen  als water, elektriciteit en een goede afvoer aanwezig zijn, of iemand die bereid is om ons te ondersteunen. We hebben een complete brouwerij inrichting tot onze beschikking dus samen kunnen we ervoor zorgen dat de Toebesbrouwerij blijft bestaan en we ons tienjarig jubileum kunnen vieren.

Verspreid alsjeblieft dit bericht onder je netwerk, deel het met vrienden, familie en lokale ondernemers. Samen kunnen we een verschil maken en de Toebesbrouwerij redden.

Bedankt voor jullie steun en aandacht.

Proost op de Toebesbrouwerij en een hoopvolle toekomst!

Rene Thomassen, Guus Arts, Bob Thomassen, Ronald Zeelen, Paul Van De Boom, Peter van de Laarschot, Rick van Kuppeveld, Rini Jacobs, Wout de Neeve, Pieter Buisman, Daan Fest en Alfons Zeelen

Toebesbrouwerij (info@toebesbier.nl)

Onze jongens!

Onze ondekking, onze trots, onze jongens. Toebes Bieren presenteert u:
BLONDE AGAATH

Een blond bier met veel smaak en lekker pittig. Donkerblond van kleur.
TRIPELKE

Een goudkleurig moutig bier met toetsen van koriander en sinaasappel.
KWADRUPPEL

Een donker moutig bier met toetsen van karamel.
D’N URSTE

Het eerste bier dat Toebes op de markt bracht.
Het is een amberkleurig bier. De smaak is bitterig tot bitter en licht fruitig.
Geen van deze smaken is overheersend.
momenteel niet in productie
WITTE NIE

Het is een lekker Tarwebier, fris met lichte citrus tonen. Gehopt met cascade.
momenteel niet in productie
WA DENK’TE

Bieren uit de “wa denk’te” serie zijn verrassend, uniek en ambachtelijk.
Deze bieren maken wij eenmalig en in kleine badges.
momenteel niet in productie
BUMKE

Een donker bier gelagerd op sherry hout, met een diep roodbruine kleur en een geur van rozijnen en toetsen van karamel en gebrande mouten.
momenteel niet in productie

Meer Toebes

WORDT OOK VRIJWILLIGER BIJ TOEBES

Soms beleef je momenten, de ene keer bewust opgezocht, de andere keer onverwacht, waarbij je getuige bent van het ontstaan van iets moois. Bij Toebes maken we deze momenten ook mee wanneer een nieuw bier voor het eerst geproefd kan worden. Of wanneer het is gelukt een “gouwe ouwe” weer net zo smaakvol of nog smaakvoller te maken. En wat is er mooier dan hierbij te zijn?!

De brouwerij waar Toebesbier wordt ontwikkeld en gebrouwen, draait grotendeels op vrijwilligers. Iedereen die werkt met vrijwilligers of zelf vrijwilliger is, weet dat je er eigenlijk nooit genoeg hebt. Vele handen maken immers licht werk en bovendien wordt de last door vele schouders gedragen waardoor het vaak voor iedereen langer leuk en vol te houden blijft. Het vrijwilligerswerk kan zo wat vrijblijvender blijven. Onze brouwerij is daarom ook voortdurend op zoek naar gedreven en enthousiaste mensen die hun handen uit de mouwen willen steken en bij willen dragen aan het draaiend houden van de brouwerij. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Ondersteun de brouwers, help met bottelen of etiketteren, onderhoudt de brouwerij of breng de bieren naar onze afnemers. Ook presenteren wij ons graag aan de buitenwereld. De ene keer in de brouwerij met rondleidingen, de andere keer op locatie bij een (privé)proeverij of evenement. Hierbij kunnen we ook altijd hulp gebruiken.

Lijkt dit je iets? Schroom je niet om met ons in contact te komen!

info@toebesbier.nl
Facebook Toebesbier

EEN UNIEKE SAMENWERKING

Hoe ogenschijnlijk heel verschillende organisaties toch een manier vinden om samen te werken. Wat heeft bierbrouwen met de biologische Tuin van Verdeliet te maken?
Toch is er een leuk idee ontstaan… Vroeger werd bier verkocht per krat. Dat was letterlijk een houten krat. Hoe mooi is het om een ambachtelijk bier als Toebesbier te kunnen presenteren in een ambachtelijk gemaakte krat.

Een unieke samenwerking is geboren.

Toebesbier wordt helemaal met hand vervaardigd door vijf brouwers. Dit zijn Rene Thomassen, Bob Thomassen, Ronald Zeelen, Paul Van De Boom en Guus Arts. Het wordt gebrouwen in een kleinschalige brouwerij. Het kistje is gemaakt door Wereldtuin Verdeliet met duurzaam hout van het plafond uit de Sint Jozefkerk in Cuijk. De kerk kreeg een andere bestemming en werd omgebouwd tot een multifunctionele accommodatie voor de wijk De Valuwe. Kepser Pro-Metaal BV maakte de mal/sjabloon voor het logo Toebesbier. Wereldtuin Verdeliet is een regionale groene en sociale ontmoetingsplek in de Valuwe in Cuijk. Waar we samenwerken aan een gezonde bodem én voeding, mensen hun talenten en mogelijkheden inzetten en leren van elkaar. De diversiteit tussen mensen maakt het omgaan met elkaar zo boeiend en leerzaam en dit geldt in feite ook voor de natuur. Het motto is dan ook: Doen, delen en beleven.

www.verdeliet.nl
Facebook Verdeliet